Toto je starší verze dokumentu!
| Panama | Jedná se o limitovanou edici z rodinných reserv, jejichž chuť se daří zušlechťovat díky dlouholetým zkušenostem se stařenim metodou Solera. Dřevitá vůně s kouřovým nádechem a stopami karamelu je následována unikátní plnou, nasládlou a dlouhotrvající chutí s podtóny dřeva, které dávají vzpomenout na dlouhá léta zušlechťování v těch nejlepších sudech z amerického dubu. Exluzivitu produktu, který se na trhu objevuje jen v malých množstvích, pak dokresluje i luxusní dárkové balení. |
| 40% | |
| ? | |
| 2988,- | |
| ? | ? |
| Nicaragua | Vzácný rum z Jihoamerického státu Nikaragua. Cerro Negro Vintage 1989 zraje 13 let v dubových sudech, destilovaný je v roce 1989 a plněný v roce 2002. Barva: tmavá jantarová. Vůně: vanilky, dubových sudů. Chuť: jemná sušší s tóny kakaa a čokolády. |
| 42% | |
| 298,- | |
| 2290,- | |
| ? | ? |
| Venezuela | Diplomático Ambassador je třtinový tmavě zlatavý rum, který zraje v sudech z amerického bílého dubu, kde předtím zrál bourbon, dvanáct roků. Další dva roky pak dozrává v sudech po Španělském sherry Pedro Ximénez. Teprve potom má rum tu nejvyšší kvalitu a správnou chuť. Aby se zachovala kvalita takto zralého rumu, je stáčen do lahví přímo ze sudů. Při výrobě se nepoužívá karamel ani jiná dochucovadla. Chuť tohoto rumu má nádech ořechů, rozinek a portského. |
| ? | |
| ? | |
| 4650,- | |
| ? | ? |
| Belize | Vune kávy, čokolády, masité nekyslé plody - sušené slivky, sušené meruňky a datle. Střední až těžké tělo zabalené do vynikajícího alkoholu 45%. Byl dvakrát destilován z melasy. Chut hladká a příjemná z dobře zvlhčeného tabáku, ktery předává aroma čokoládové a karamelové. Velmi příjemný patnáctiletý rum. |
| 45% | |
| ? | |
| ? | |
| ? | ? |
| Guyana | El Dorado 25 yo je limitovaná série prémiového rumu (2013 kusů) z jihoamerické Guyany vyznačující se jemnou, vyzrálou a lahodnou chutí. Limitované série El Dorado 25 YO jsou vyráběny pouze jednou za tři až pět let. Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 °? je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma. Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí“ a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu. Pro staření jsou používány starší dubové sudy po bourbonu. |
| 43% | |
| ? | |
| 14899,- | |
| ? | ? |
| Dominica | Jeho vůně je příjemně kořeněná, s nádechem vanilky, hrozinek a karamelu. Nic nemá navrch, nic nedominuje, vůně je dokonale vyvážená a dřevitosti je v ní minimum. V chuti je pak drevitosť v rovnováze se sladkostí. Chuť je plná a na jazyku odkazuje na mandle, med i meruňky. Závěr je lehce kořeněný. Rum Quorhum 30 Aniversario je tak zcela po právu řazen mezi moderní rumy. |
| 40% | |
| ? | |
| 1590,- | |
| ? | ? |
| Dominica | Rum Unhiq Unhiq XO 42% 0,5 l. Jedná se o unikátní sladký rum plné, vyvážené, karamelové chuti s nádechem vanilky a medu. Má lahodnou vůni s ořechovým až mandlovým nbsp;buketem. UNHIQ okouzlí každého, kdo ocení jedinečnost sladších rumů. Vyjímečnost každé lahve potvrzuje přiložený certifikát podepsaný samotným „mistrem rumu“. |
| 42% | |
| ? | |
| 2150,- | |
| ? | ? |
| Barbados | Sixty Six Rum 12 let 0,7L je vynikající dvanáctiletý rum velmi dobře hodnocený i odborníky vyrobený ve Foursquare lihovaru Richarda Seale na Barbadosu. |
| 40% | |
| 168,- | |
| 1189,- | |
| ? | ? |
| Guatemala | Guatemalský rum z panenského medu - cukrové třtiny, který zraje systémem solera v nadmořské výšce 2.300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl tento rum u nás nejprodávanější. super premium zrající rum JE vyráběný v omezeném množství z panenských šťáv cukrové třtiny. |
| 40% | |
| ? | |
| 11560,- | |
| ? | ? |
| Guatemala | Ron Zacapa se vyrábí za použití medu z cukrové třtiny (čerstvá cukrová trstina se kondenzuje a filtruje) namísto tradiční melasy. Palírna, ve které se rumy Zacapa destilují se nachází v nadmořské výšce na úrovni moře, ale získané rumy následně stárnou ve městě Quetzaltenango ve výšce 350 m n/m. Rum zrál systémem solera s použitím různých sudů ve věku od 6 do 23 let. Rum je pak dokončen v ex-koňakových sudech po dobu dalšího jednoho roku. Termín „XO“ se nepoužívá ve světě rumu, ale je připomínkou toho, že na jeho výrobu byly použity koňakové sudy. Vůně: Velmi otevřená, bohatá. Vynikající harmonie zralého opáleného dubu, lehce přepáleného karamelu, suchých pražených oříšků, marcipánu a pomerančové kůry. Jemné květinové tóny v pozadí. Chuť: Překvapivě komplexní a vyladěná rovnováha sladkosti, ovoce, koření a alkoholu. Tóny sladké tmavé třešňové čokolády a příchutí sušeného ovoce, jako rozinek sultánek, datlí a švestek, koření - hřebíček, vanilka, skořice a lehké tóny sušeného manga a malin s jemným náznakem zázvoru až v samotném závěru. |
| 40% | |
| 323,- | |
| 1860,- | |
| +++ | Jemny, hladky prubeh, divny konec |
| Guatemala | Tento rum je ze Solera zralých rumů ve věku od 6 let do 23 let. Trosku méně dubové a ovocné chuti než Zacapa XO, ale s těžším tělem, vyšším procentem alkoholu (45% vs 40% USA). Vyšší obsah alkoholu rychleji přenáší jemně sladké aroma na všechny smysly. Aroma je silně sladke, nicméně vše je vyvážené. |
| 45% | |
| ? | |
| 19999,- | |
| ? | ? |